Звукопоглъщане – как килимите могат да подобрят акустиката

Вълнени килими с дебел купчина за модерен интериор

Обикновено модерният интериорен дизайн използва по-малко тъкани и абсорбиращи материали, отколкото традиционния и преходен дизайн на дома. Тези дни заменяме платнените завеси с щори и щори и монтирания килим с дървена или каменна настилка. Тези материали отразяват звука, така че ходенето по тези повърхности може да бъде шумно! Освен това много от нас избират кожени дивани и столове, а не тапицерия от плат. Тези твърди плоски повърхности отразяват лесно звука и могат да създават ехо. Чудесен начин за подобряване на акустиката на нашите модерни домове е включването на мебели със звукопоглъщащи свойства, като шумопоглъщащи килими.

Красивите, модерни домове имат лъскави изчистени линии, но понякога се чувстват студени и има ехо, тъй като няма достатъчно тъкан, за да абсорбира звука. Добрата акустика ни помага да чуваме ясно разговорите и ще приглуши фоновия шум, като например стъпки. Подобряването на акустиката на стаята с луксозен килим с дебел косъм я прави много по-приветлива и уютна!

 

Страхотна алтернатива на акустичните панели – килими за звукопоглъщане

Традиционно хората са се обърнали към акустични звукопоглъщащи панели, звукопоглъщаща пяна и понякога звукопоглъщащи завеси, за да подобрят акустиката. Можете да видите тези звукопоглъщащи решения, използвани в голям мащаб в концертни зали, кина и театри. Акустичните панели са ефективни, но ако искате да намерите акустично решение, без да включвате строители, килимът с плътна купчина може да направи огромна разлика. Всъщност вълната е един от най-добрите материали за поглъщане на звука, така че съвременният вълнен килим с дебел купчина е едно от най-добрите решения, които можете да намерите, за да подобрите акустиката на вашия интериор.

Препоръчваме дебел килим с височина на косъма над 10 mm – в идеалния случай някъде между 10-18 mm. Тази спецификация е идеална за поглъщане на звук и промяна в акустиката на вашия дом.

Такъв килим поглъща вибрациите, като намалява предаването на звук от обувки, животни, мебели и гласове, което прави истинска разлика в акустиката чрез поглъщане на звука. Институтът за килими и килими твърдят, че в зависимост от това колко дебел е килимът, той може да елиминира шума от крака с до 100%.

За килимите с тънък косъм и факта, че килимите могат да подобрят акустиката

Проучванията върху шумоизолиращия килим показват, че колкото по-висока е височината на плочата, толкова по-добра е звукопоглъщането. Килимите с тънък косъм, като плоски тъкани и килими с тънки възли, нямат същия ефект на намаляване на звука като дебели килими. Можете също да помислите за дебел килим за поглъщане на звука. Това са известни прахоуловители и за разлика от килимите с дебели купчини, вие нямате същия капацитет за дизайн.

Килимът или килимът с дълбоки косми ще направят света разлика, когато се справяте с проблеми с акустиката. Колкото по-голям е килимът, толкова по-голяма е повърхността му. Това означава повече влакна за поглъщане на звука, така че нашият съвет винаги е да изберете по-голям размер на килима, ако имате нужда от помощ с акустиката в дома си. Голям килим също прави стаята да изглежда по-голяма, добре балансирана и по-луксозна.

Разгледайте различни още по темата „Звукопоглъщане – как килимите могат да подобрят акустиката“ тук.