Какво трябва да знаем за монтаж на секционните врати?

При поръчка на врати със стандартни размери и цветове се намалява не само цената, но и времето за доставка на врати от Германия, повечето врати със стандартни размери и цветове са на склад у нас. Можете да разберете стандартните размери на вратите, които са най-близки до желаните от нашите специалисти. Повече за поръчка или нужда от монтаж на секционните врати – за контакт с нас: Фирма „Логел“, гр. София, ул. „Българска легия“ 41А. Очакваме Ви на телефон: (02) 489 4919.

Какво трябва да знаем за монтаж на секционните врати?

Секционните врати са предназначени за закрепване на вертикални водачи към стените от вътрешността на гаража отдясно и отляво на отвора. Това изисква носеща конструкция, така наречената буква „P“, рамкираща отвора. Ако стените са направени от монолит или тухли, това е достатъчно, но ако стените се състоят основно от изолация (като полистирол), е необходимо да се осигури носеща конструкция с ширина 10 cm. или оформена тръба) трябва да бъде направена в една и съща вертикална равнина с минимални допуски.

Стандартно секционните врати имат не само вертикални, но и хоризонтални релси. Хоризонталните релси са прикрепени към тавана със специални закачалки. Важно е предварително да се предвидят точките на закрепване на окачванията.

Много важен аспект при подготовката на отвора за монтаж на секционни врати е подът в гаража. Най-важната зона на пода на гаража е площта от вътрешната страна на гаража точно зад отвора. Ако подът е неравен, дори идеалната инсталация на вратата няма да може да блокира пролуките отдолу, между крилото на вратата и пода, което ще доведе до течения и достъп на вода до гаража.

При изграждането на гараж е препоръчително да се осигури допълнителен вход към гаража, за да не се отваря портата за влизане на хората в гаража. Ако входът към гаража е на същата фасада като портата, можете да поръчате странична порта със същия дизайн като гаражната врата. Странична врата и секционна врата със същия дизайн се допълват добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *