Компютърно програмиране за деца

Компютърно програмиране за деца – кога да започнем и на кой да се доверим …

На каква възраст може едно дете да започне да учи компютърно програмиране за деца?

Кодирането (или компютърното програмиране) е съвсем нов тип грамотност в нашето съвремие.

Писането на код, също като писането, помага да се организира мисленето и да се изразяват идеи. В миналото програмирането се е смятало за твърде трудно и извън обсега на повечето хора. Днес е различно. Почти всеки има достъп до интернет и компютър, което означава, че програмирането трябва да бъде за всеки. И трябва да научите това от детството.

В Интернет пространството можете да намерите разнообразие от игри, пъзели и интерактивни курсове за обучение на компютърно програмиране за деца. Някои от тях са предназначени за малки и по-големи деца в училищна възраст и дори съдържат инструкции за учители / родители, други – за много малки. Деца от четиригодишна възраст вече могат да се опитат в тази област.

За нас може да научите тук: https://skillception.com

Нашата цел, на Skillception е да създадем платформа, в която различни хора ще имат възможност да предоставят своите знания и умения на други хора, които пък, от своя страна се нуждаят от тях.

Програмиране за деца в предучилищна възраст

По-долу има уебсайтове и мобилни приложения, които ще помогнат на детето ви да научи основите на кодирането в много ранна възраст.

ScratchJr е уводен графичен език за програмиране за деца. С негова помощ детето може да създава свои собствени интерактивни истории и игри. За това детето няма нужда да пише код. За да накарате героите да се движат, скачат, танцуват и пеят, просто трябва да свържете специални графични блокове.

Разработчиците на ScratchJr са адаптирали интерфейса и самия език за програмиране, като са взели предвид когнитивното, личното, социалното и емоционалното развитие на малките деца.

Детето Ви може също да промени външния вид на героите в редактора, да добави свои собствени гласове и звуци, дори да вмъкне свои собствени снимки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *