Настаняване Вършец стаи под наем

Настаняване Вършец стаи под наем на достъпни цени в най-хубавата и чисто нова къща за гости Панорама 3D

Настаняване Вършец

Със сигурност най-доброто място за Вашето настаняване Вършец е къща за гости Панорама 3D. Там ще намерите най-луксозно обзаведените стаи Вършец в целия град.

Заради уникалното си местоположение и положените усилия на местния бизнес, Стара планина вече се превръща в една от може би най-посещаваните туристически дестинации. През последните години при това тя е посещавана не само от българи, но и от чуждестранни туристи.

Къща за гости „ПАНОРАМА 3D“ е с отлична локация. Тя се намира в Националният курорт Вършец, който е разположен в северните склонове на Западна Стара планина. Надморската му височина е 420 метра. Намира се по живописното течение на река Ботуня. Районът е много благоприятен за развитие на селски туризъм, защото разполага с подходящи природни, климатични и исторически дадености. Вършец е призна за един от най-чистите градове в екологично отношение в страната. Оценката му на общото екологично състояние е много добро. В града няма източници на вредни емисии в атмосферния въздух, включително и радиоактивни такива. Не се формират и производствени отпадъчни води.

Котловина около Вършец е прекрасно място както за почивка и спорт така и за климато и балнеолечение. Нейната близост с вековни гори, скални образувания, множество красиви и разнообразни пейзажи на планинския венец Козница я прави предпочитан изходен пункт за планински туризъм. Най-голямото богатство на котловината са бликащите многобройни топли минерални извори с доказано силно лечебно действие на водите им. Топлият минерален извор е с температура на водата от 36,2 градуса по Целзий, а така нареченият „хладен“ извор е с температура от 32 градуса по Целзий. Освен минералната вода в град Вършец и село Спанчевци в околностите на Вършец има и много интересни забележителности с красиви природни кътове, които са подходящи за отдих и туризъм.

Настаняване Вършец и забележителности в близост:

 • Водопадът – намира се на около 3 км;
 • Иванчова поляна;
 • Червени камък;
 • Местността Бялата вода с два пътя към нея – за пешеходци и асфалтиран;
 • Местността Зелени дел, която се намира над кв. Заножене и е предпочитан за излет;
 • За любителите на планинският туризъм интерес ще представлява връх Тодорини кукли, който е една от най-високите точки в Стара планина;
 • Клисурският манастир се намира на около 12 км на югозапад. Той е основан още през първата половина на XIII век;
 • Лопушански манастир, който се намира недалеч от града;
 • Селата Черкаски и Долно Озирово в околностите на Вършец, където ще видите останки от римски крепости;
 • Природен парк „Врачански Балкан“ се намира на около 30 км на югоизток;
 • Град Враца, се намира на около 30 км на изток от Вършец. В тези околности са пещерата Леденика и резервата Змеюви дупка;
 • Град Берковица се намира на около 20 км. в северозападна посока.

Полезна информация за град Вършец може да намерите и в Уикипедия, свободната енциклопедия.

Повече полезна информация за интересни и красиви места за посещаване и настаняване в България, може да намерите в нашите категории:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *