От какъв материал да изберете интериорни врати?

Няма да е лесно да се отговори на този въпрос накратко, но основните принципи могат да бъдат очертани.

Качеството на интериорните врати, изработени от дърво, в много отношения и като цяло, въобще зависи от вида дърво, което сте избрали. Например, можем да кажем, че лиственицата е идеална за ултра-влажни помещения, бани и дори бани, тъй като не се деформира от прекомерно поглъщане на вода. Букът и дъбът са много здрави и издръжливи и изглеждат невероятно, но могат да бъдат прекалено тежки. Ако се интересувате, в интернет можете да намерите характеристиките на почти всяка дървесина, от банален бор до скъпоценен абанос.

Има и възможност за закупуване на врати от фурнир

Те се изглеждат почти като масивни, но малко по-лоши по отношение на характеристиките. Звукоизолацията, както и надеждността, са малко по-ниски, но това е въпрос на вкус и нужди.

Пластмасата се използва много рядко в жилищни апартаменти и къщи, така че вероятно не си струва да я обмисляте вариант за такива интериорни врати, въпреки че просто трябва да разгледате по-отблизо такива интериорни врати и определено ще разберете дали имате нужда или не.

Материали от които да изберете интериорни врати

За изработката на врати също са подходящи MDF, ПДЧ, ПДЧ и други ПДЧ. Те могат да изглеждат доста добре и да издържат дълго време. Такива интериорни врати ще бъдат достатъчно леки, но няма да могат да се похвалят с изключителна издръжливост. Още повече устойчивост на влага, това е факт.

Металът, кожата, както и текстилът не могат да служат като независим материал за интериорни врати, но такива опции са подходящи като довършителни работи.

Стъклените интериорни врати изискват специално отношение и, освен това, определен дизайн на апартамента. Освен това те не се поддават на деформация, но при невнимателно боравене могат лесно да се счупят и е добре да се избере закалено стъкло, което се руши и не може да нарани обитателите на къщата.

Още по темата “ От какъв материал да изберете интериорни врати?тук.