Парапети за тераси и балкони

Парапети за тераси и балкони

Какво дава външния облик  на една сграда? Освен фасадата и цветовете, важен елемент са балконите и техните парапетите. Предложенията на парапети за тераси и балкони са много и разнообразни. Различните видове могат да създадат хармония и оригиналност на външния изглед на сградата.

Стъклени парапети за тераси и балкони

Стъклените парапети на терасите винаги са били актуални. Разнообразието е голямо и може да се направи по желание на клиента. Стъклото в парапетите за тераси е комбинирано със стоманени ръкохватки, дървени первази или алуминиеви профили с различно сечение. Стъклото е здрав материал, особено когато е закалено. Вероятността от счупване е минимална и то на много дребни частици, което не заплашва от нараняване.  Стъклените парапети за тераси предлагат изчистени естетични решения и придават модерен вид на сградата. Те са здрави и корозоустойчиви, което е едно от най-големите им предемства пред останалите материали. Стъклото се използва предимно като пълнеж за парапета на терасите, а профилите са изработени от стомана или алуминии. Здравината на стъклото се гаратира чрез различна обработка като ламинирани стъкла (триплекс), които са напаравени от два слоя стъкла, слепени с безцветен слой. Най-здраво е закаленото стъкло, което издържа при амплитуди от 250 градуса. Стъклата могат да бъдат безцветни, цветин, матирани и с орнаменти.

 

Стоманените парапети за балкони

Отличават се с изключителна здравина. И това не е единствената причина да бъдат предпочитани от клиентите. Те са също така лесни за почистване и се предлагат в най-различни размери и профили. Както вече стана ясно комбинацията от стомана и стъкло при парапетите за тераси е практично решение. Такива парапети са не само сигурни и безопасни, но и красиви. Носят модерно излъчване и удобство.  Красота и комфорт на терасата придват и стоманените парапети с вертикален пълнеж. При тях не само основната конструкция на парапета е от стоманена, но и равномерно разположените профили. Те могат да бъдат извити или с някакви орнаменти в зависимост от стила на сградата и най-вече от желанието на клиента. При много от вътрешните пълнежи се правят и цели пана, които са стиловия акцент на сградата.

 

Дизайнерски парапети за терасата ви

Тези парапети за тераси са истински произведения на изкуството. Те съчетавата използвнето на различни елементи, което е определящо за стила на сградата. Предлагат се оригинални проекти, които са неповторими. Макар и направени по уникален проект, не е задължително да са по-скъпи. Зависи от използваните материали и изработката. Основното при тях е свободата на въображението и вписването с останалите елементи от фасадата на сградата.

Дизайнерските парапети за тераса могат да придадат оригиналност на Вашата сграда или еднофамилна  къща. Ако това е Вашето намерение, ние можем да го осъществим! Обадете ни се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *