Ползите от бягащи пътеки

Ползите от бягащи пътеки

Сравнение на бягане на бягаща пътека и навън за Вашия бюджет.

Ще тичате навън, ок, ще са Ви необходими:

2 чифта маратонки (или повече) Запишете си цена на един чифт.

Минимум 2 чифта клинове. Запишете си цената им.

Тениски, тениски: цена.

Суичъри / якета за бягане. Цена на зимно и всесезонно облекло: каква е цената.

Термобельо: също.

А също така и шапка, ръкавици, чорапи.

Ползите от бягащи пътеки. Пълната екипировка за всякакви климатични условия ще Ви струва повече от купуването на бягаща пътека за в къщи. При интензивно използване на открито, експлоатационният живот на оборудването бързо ще се съкращава.

Един чифт клинове и няколко тениски са напълно достатъчни за бягане на бягащата пътека у дома.

 

Неочевидни предимства на бягащата пътека. Кои са те?

-Бягащата пътека е застраховка срещу пропускане на тренировки поради лошо време. Няма повече пропуски заради неблагоприятно метеорологично време.

-Лесно за управление и поддържане на темпото. Няма да има пречещи по пътя пешеходци, колички и вечно червени светофари.

-Точни данни за обучение, лесно наблюдение на изпълнението. Дисплеят показва скорост, време, темпо, калории. Ще знаете точните цифри, за които да се похвалите.

-Тичането ще остане незабелязано, докато гледате филм или телевизионен сериал. Някои дори успяват да вземат онлайн уроци. Поставете телефона или таблета си на стойка и продължете да бягате с удоволствие.

Кое е по-добре – бягане на улицата или на бягаща пътека?

Целта на тази статия не е да Ви убеди да си купите бягаща пътека, а да си говорим за плюсовете и минусите, за да можете да направите своя  избор. Ето защо, нека сега поговорим за това, което бягащата пътека не може да Ви даде.

1/.Променяща се среда, природата. За някои хора бягането на улицата може да е по-интересно от бягането и гледането на филм. Може би това да сте вие?

2./Захранване с въздух, кислород. Разбира се, винаги можете да отворите прозорец. Но къде е границата между свежестта в стаята и настинката?