Причините за запушването на канализационната система в апартаментите в жилищен блок

Шезлонгът отива от кухнята (където мивката, миялната машина и пералнята са свързани към нея) към банята. Там тя включва дренажните тръби на душ кабината, бидето и мивката. След това системата отива до тоалетната и влиза в щранга, разположен в нишата. Най-често всички тръби са чугунени.

Те имат доста дълъг експлоатационен живот, но има съществен недостатък: вътрешната повърхност на стените не е гладка. Нередностите улавят малки частици, които от своя страна се придържат към по-големи (коса, зърна пясък, отломки). Мазнината в канализацията залепва. Постепенно „запушалката“ расте, канализацията преминава по-лошо или изобщо не преминава. Същият процес протича в тръби, изработени от различен материал.

Предвидени са ревизии за почистване на щранговете. Те се монтират на височина най-малко един метър от пода и не по-висока от 150 mm от нивото на дренажните отвори на водопроводните инсталации. Те могат да бъдат подредени и в шезлонга.

Водата не се стича добре в банята: проблемни зони и запушването на канализационната система

Повечето от мазнините се натрупват по стените на тръбите между кухнята и банята: в резултат на миене на съдове и по време на готвене, много отпадъци се вливат в мивката. Те се задържат в системата и постепенно към тях се добавят зърна пясък и ръжда. Запушването на канализационната система от банята често е след приемането на процедурите: косата на човек се задържа в местата на запушване и влошава проблема. Рисковите зони за „задръстване“ са всякакви завои в системата, особено при завои под прав ъгъл. Също така се появяват запушвания там, където дренажните тръби от водопроводните инсталации влизат в системата. Мястото между тоалетната и щранга често е запушено, особено ако собствениците изхвърлят големи боклуци в тоалетната.

За да се използват по-малко сложни методи за почистване, е необходимо няколко пъти месечно да се промива канализационната система с вряща вода и белина или разтворена сода. Друг начин: 200-250 г сода за хляб се изсипва в отвора за оттичане, а веднага след това – същото количество оцет. След това системата се промива с вряща вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *